Hyggelig påskekrea

4. april 2020 0 Af Kreative Pips

Vi er gået på påskeferie, og jeg tror aldrig at en ferie har været SÅ tiltrængt! Jeg har arbejdet hjemme i 17 arbejdsdage (hov nej 16, for holdt jo fri på Olivers fødselsdag), og i de 15 af de 17 dage havde jeg 1 eller begge børn hjemme i hjemmeskoling. Så ferie er tiltrængt! En af mine planer for ferien er at få ryddet op i mine kreaskabe, og forhåbentligt finder vi en masse gemte – og glemte – ting, som vi kan kreahygge med. Vi har allerede taget forskud på hyggelig påskekrea i den forgangne uge. Da de fleste af os er hjemme med børnene i påsken, kan man godt få behov for et lille kreaprojekt. Og herunder vil jeg gennemgå nogle af mine ideer til hyggelig påskekrea.

hyggelig påskekrea
Alle mine hjemmelavede påskeæg og -kyllinger

Krympeplast

Helena har flere gange vist sjove projekter med krympeplast, og derfor købte jeg for MANGE år siden en pakke hvid krympeplast. Jeg har bare aldrig fået brugt det. Men i denne hjemmeskolings tid har jeg haft stort fokus på at aktivere min yngste på 8,5 år, og derfor gik vi i går i gang med at lave æg i krympeplast (samtidig med jeg havde sektionsmøde med mine kollegaer :)).

Krympeplast påskeæg
Jeg brugte min påskeæg perleplade til at tegne efter på krympeplasten
Krympeplast påskeæg
Jeg huskede at klippe hul med hultangen
Krympeplast påskeæg
… og så tegnede drengene løs

Drengene har mest brugt tusser, selvom jeg sagde at farveblyanter er bedre. De ville ikke lytte, men endte med at brokke sig, fordi tussen flyder lidt ud. De fik også lagt hånden lidt i tussen og fik tværet det lidt ud. De endte med at tegne to hver, og så måtte jeg også lige udfordre mig selv lidt. Jeg synes det er svært at tegne pænt, og at finde på et pænt og originalt motiv var også svært. Jeg er dog godt tilfreds med mit lille æg.

hyggelig påskekrea

Jeg kan huske, jeg lavede krympeplast i SFO’en, så det var ret nostalgisk at se på, hvordan æggene krympede i ovnen. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg leger med det materiale. Mulighederne er jo uendelige 🙂

Krympeplast kan købes hos begge mine foretrukne internetshops rito og CC hobby (begge Reklamelinks), men hvis din lokale boghandel, legetøjsbutik eller lignende har det, synes jeg bestemt du skal støtte dine lokale butikker <3

Foam clay

Sidste år i påsken var vi i Weissenhäuser Strand i 5 dage, og der havde jeg købt en pakke påskekyllinger med silk clay hos CC hobby (Reklamelink). Jeg fik desværre ikke rigtig lavet noget dengang, men nu er de fundet frem. I går fik jeg lavede de første to, og jeg har 5 æg tilbage. Mathias ELSKER foam clay/silk clay, og vil gerne have det, så måske får han også lov til at lave et æg eller en kylling 🙂

Silk clay kyllinger

Tidligere ideer

På grenen øverst i indlægget vises også mine syede æg, som jeg fik ideen til for to år siden. Der skal bruges hvidt stof, vliesline, bånd og stoftusser. Alle materialerne fåes hos både rito og CC hobby (begge Reklamelinks) – men igen brug dine lokale butikker, hvis de har det. Eller måske har du allerede noget liggende i gemmerne.

Vejledningen finder du her.

Syede påskeæg

Jeg har også lavet en del påskerier i perler. Senest har jeg lavet påskeharens hus i perler, og den er jeg særdeles stolt af. Men jeg kan også anbefale at besøge Anja Takacs blog, hun deler mange søde mønstre.

På grenen hænger også nogle af mine hæklede æg. Jeg er endnu ikke nået længere end at hækle de her masker rundt om et æg eller en julekugle. Måske lærer jeg det der hækling en dag?

Glasæggene er lavet hos Galleri Svaneskov i Skibby. Jeg synes det er sjovt at lave ting deroppe, så når der er lidt mere overskud (og corona situationen er overstået), skal jeg have min mor med derop igen. Mon ikke jeg kan lokke min dejlige far til at hygge med drengene?

Sidst men ikke mindst er der flamingoæggene, som jeg lavede i fritidsklubben. Man skal tegne et mønster og skære riller med en kniv, og så klippe stof i matchende stykker. Stoffet puttes ned i rillerne med en opsprætter. Herefter pyntes alle rillerne med satinbånd, som sættes fast med knappenåle. Jeg fandt lige en vejledning, så du kan se hvad jeg mener.

Har du andre ideer til hyggelig påskekrea?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram