Min sunde hindbærtærte

22. august 2020 2 Af Kreative Pips

For mig er hindbærtærter lig med gode minder fra min barndom. Samtidig har jeg jo rigtig mange hindbærbuske, og de fleste år kommer der faktisk bær på af to omgange. Og anden omgang er NU! Jeg har i en længere periode fulgt Michelle Kristensen, og jeg synes, det er sjovt at prøve nye – og sundere – opskrifter. Jeg har derfor forsøgt mig med denne sunde hindbærtærte, og den er altså fuldt ud på højde med den sukkerfyldte version fra min barndom.

Kagebunden til min sunde hindbærtærte

Bunden er lavet med inspiration fra Michelles sommertærter hos Netto.dk.

230 g butter beans/lima bønner fra dåse
2 æg
175 g dadler, vejet uden sten
Et drys vanilje
2 dl mandelmel (fintmalede mandler
100 g smør

Kom bønner, æg og dadler i en minihakker og kør blandingen til en ensartet masse. Kom herefter resten af ingredienserne deri, og kør dejen sammen til en blød og ensartet konsistens. Kom dejen i en aflang tærteforme, og bag tærten ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Når tærten kommer ud af ovnen, kan du lægge mørk pålægschokolade på hele bunden, så smelter chokoladen helt af sig selv. Ellers kan du smelte mørk chokolade og pensle på bunden, når den er kølet lidt af

Det lækre, cremede fyld

Fyldet er baseret ud fra Michelles cremede skyr, som findes gratis i hendes gratis app “MK universet“. I stedet for mascarpone har jeg brugt Philadelphia, fordi det har jeg ALTID i køleskabet.

100 g skyr
25 g philadelphia
1,5 tsk flydende honning (jeg bruger akaciehonning)
et drys vaniljepulver

Fyldet røres sammen og fordeles på bunden. Det kan også fyldes i en sprøjtepose og sprøjtes pænt ud på bunden. Hindbærene sættes på cremen i et fint mønster eller som du synes.

Til sidst har jeg givet et fint drys af rødt spiseligt glimmer, for man kan aldrig få for meget glimmer, vel?

Jeg serverede kagen for mine forældre, da de kom hjem fra sommerferie for et par uger siden. Det var først, da de havde smagt på den, at jeg afslørede at tærten var bagt på bønner og uden sukker. Og de var også ret så begejstrede, så den skal helt sikkert bages igen. Måske til kollegaerne, som også elsker at være prøvekaniner til mine kageforsøg.

Har du mod på at prøve en tærte, selvom bunden er bagt med bønner? Jeg kan kun anbefale dig at prøve min sunde hindbærtærte, du kan jo evt. bytte hindbærerne ud med andre bær eller anden frugt. Mulighederne er uendelige.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram