Klargøring til julehyggen

9. oktober 2020 2 Af Kreative Pips

Jeg ELSKER julen! Det er min absolutte yndlingstid på året. Al den hygge og levende lys. Nostalgien ved julekalendere og julefilmene. Jeg kan slet ikke vente på at det bliver jul, så jeg er allerede i gang med klargøring til julehyggen.

Jeg har fundet min kasse med julestof, og da jeg er igang med at tynde ud i mine stoffer, fik jeg den gode ide at bruge de mange fine stoffer til noget julehygge.

Tehætte i julestemning

Jeg har syet en tehætte til min lille Bodom tekande. Mønster og vejledning finder du lige her.

Jeg har brugt noget julestof fra mit lille lager, så jeg ved desværre ikke hvor stoffet er fra. Jeg har bare brugt en ensfarvet grå indvendig, og så et lækkert rødt kantbånd til bunden.

Bodum tekande

Spiselig julehygge

Jeg har flere gang tænkt på at lave honningkagehjerter selv, og måske jeg faktisk gjorde det ét år? Men i år prøver jeg igen, og ifølge en af mine favoritbloggere Bianca, skal fordejen laves minimum en måned før brug (men gerne længere).

Nu er fordejen i hvert fald lavet, og jeg glæder mig til at skulle lave resten, når vi nærmer os december. Sidste år fik jeg min mormors opskrift på gode småkager til at rulle ud og lade børnene stikke småkager ud. Sidste år nåede jeg ikke at lave dem, men tænker at I år må være året, hvor jeg får bagt en masse julehygge.

Har du faste ting du bager til jul?

Et juletæppe

De mange julestoffer er skåret i firkanter af 20×20 cm, og så skal jeg have tilsat nogle ensfarvede firkanter i rød, og måske grøn. Tæppet skal syes lige som mine mange andre patchworktæpper. Og jeg tænker der skal en flot rød fleece på bagsiden. Jeg kan ikke vente til julen kommer, og jeg skal sidde med min julekop, min jule-tehætte og mit tæppe og så se en masse julehygge i tv.

Jeg har ikke helt bestemt mig for størrelsen endnu, men jeg har pt. skåret 53 lapper. Efter efterårsferien må jeg vist i gang med at skære de ensfarvede stoffer, og så i gang med at sy.

Hvad er det bedste du ved ved julen? Er du gået i gang med klargøring til julehyggen?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram