Påskeæg med havtorn og nougat

1. april 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg har i mange år været glad for smagen af havtorn. Og især min lækre marmelade med havtorn og æble er en af mine favoritter. Jeg lavede en ny portion til Olivers fødselsdagsbrunch i lørdags. Og nu fik jeg endelig testet min ide med påskeæg med havtorn og nougat. Jeg synes, at kombinationen af det søde marcipan og nougat går godt med den friske let syrlige smag af havtorn.

De to pynteæg er lavet i krympeplast. Min ældste niece var for nylig herhjemme til en hyggelig krea-brunch, hun elsker nemlig kreative projekter lige så meget som mig. Hun tegnede det ene æg, mens Mathias abede lidt efter, da han kom hjem til mig et par dage efter. Vejledning til påskeæg i krympeplast kan du finde her. Jeg plejer at købe de fleste kreamaterialer hos Rito, de har selvfølgelig også krympeplast (Reklamelink).

Påskeæg med havtorn og nougat

Kreative Pips
Lækre marcipanæg med havtorn og nougat
Tilb. tid 20 minutter
Ret Snack
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 200 g marcipan
  • nougat
  • Havtorn marmelade (se link øverst i indlægget)
  • Mørk chokolade 72%
  • Guld glimmer

Sådan gør du
 

  • Vej 10 kugler a 20 g marcipan
  • Lav en flad cirkel af marcipanen. Kom nougat og lidt havtornmarmelade på, og form marcipanen som et æg.
  • Overtræk æggene med chokolade og drys med guldglimmer. Sæt på køl og nyd dem i godt selskab.

Planer for påskeferien

Mine drenge kom hjem fra en lille påskeferie med deres far på Bornholm i går aftes, og nu står resten af påsken bare på hygge herhjemme. Vi skal spille spil, være kreative, lave en påskejagt og bare være sammen uden hjemmearbejde og hjemmeskole. Lidt lektier skal vi nok se på, og læse lidt i sofaen. Vi håber også vejret er lidt med os, så vi kan komme ud og nyde vores lille dejlige have. De fleste aftener bliver nok brugt på film i sofaen med en lækker te og mine lækre hjemmelavede påskeæg med havtorn og nougat. Mathias er ikke så glad for marcipan, så jeg har også købt nogle små chokoladeæg til ham. Og i påskejagten finder de nok også lidt små påskeæg fra påskeharen.

Jeg håber også på at få syet lidt i løbet af påsken. I søndags fik jeg nemlig tegnet nogle nye mønstre af hjemme hos Henriette, og i går fik jeg leveret 5,5 meter nyt stof. Da det blandt andet er tøj til drengene, kan det være jeg kan få lidt sy-ro en af dagene 🙂

Hvad har du af planer for påsken?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram