Sy selv kræmmerhuse

Sy selv kræmmerhuse

25. december 2021 0 Af Kreative Pips

Sidste år syede jeg nogle kræmmerhuse i slips, og siden har jeg tænkt på at sy nogle i julestof. Og i slutningen af november fik jeg det endelig gjort. Flere af kræmmerhusene er givet i adventsgaver, eller i gaver til venner eller kollegaer. Efter jeg viste de to med Brøndby til en bekendt, ønskede han sig et med Bayern. Og så var der min svigerindes søster, som godt kunne tænke sig et med Manchester United og et med FCK. Og så ville ham min bekendte også have Liverpool. Så det udviklede sig ligesom bare, og det er altså ret sjovt at lege med strygevinyl. Så kræmmerhuse behøver ikke være julede – du kan pynte med lige det du vil. Og det er et nemt og hurtigt projekt at sy selv kræmmerhuse.

Sy selv kræmmerhuse i julestof

Der findes så meget fint julestof, og jeg har en hel kasse med bomuldsjulestoffer. Og det giver de fineste kræmmerhuse – især hvis man vælger kantbånd med glimmer. Men det er jo bare mig, og jeg ELSKER glimmer.

Det her julestof med Mickey Mouse og Minnie er jeg ret vild med. Jeg skal nok skære nogle lapper til mit juletæppe, men ellers ved jeg ikke helt hvad jeg skal bruge det til. Måske en dækkeserviet – men det er ret gammeldags. Måske en ny juletehætte, eller måske en pude til sofaen. Så er julehyggen da spredt i huset.

Jeg er også i gang med tre kræmmerhuse i julestof til min veninde, hvor hun har bedt om at få skrevet børnenes navne på. Måske mine egne drenge også skulle have et personligt kræmmerhus, som nissen kunne ligge lidt lækkerier i i løbet af måneden.

Jeg har også syet to kræmmerhuse uden hanken, for så passede de perfekt til mine to hyacintglas. Jeg har haft glassene længe, og det minder mig om min barndomsjul, men først i år har jeg fået taget dem i brug. Jeg er vild med kantbåndet i kobber-glimmer, som bare lige er prikken over i’et.

Julestofferne er købt i forskellige stofbutikker, mens vlieslinen er købt hos Rito.

Kræmmerhuse med fodboldlogoer

Jeg har syet nogle kræmmerhuse i ensfarvet bomuldsstof. Jeg har valgt farven på kantbåndet ud fra hvilken fodboldklub, jeg ville lave. Nogle klubber har logoer med mange farver, og det har jeg endnu ikke styr på at lave. Så derfor valgte jeg at lave Brøndby med deres navn (og jeg lavede også nogle med “1964” ala mundbindet).

Jeg googler klubbernes logoer og laver dem om til skærefiler i Silhouette softwaren. Hvordan jeg gør det, har jeg beskrevet i dette indlæg.

I Bayerns logo er der nogle blå takker, og for at få det med i kræmmerhuset, valgte jeg at zigzakke med blå tråd på det hvide kantbånd. Og så valgte jeg at bruge stjernerne fra logoet sammen med klubbens navn.

FCK logoet består også både af blå og rød, men det var nemt for mig at klippe de blå striber ud og erstatte dem med røde striber. Jeg har også overvejet at lave nogle kræmmerhuse med vores håndboldklubs logo, men det har jeg bare ikke nået. Måske når jeg det i juleferien.

Hvilken fodboldklub ville du vælge til et kræmmerhus?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram