April 2019

5. maj 2019 2 Af Kreative Pips

Haven i april

April har været en god måned især for haven. Vi har brugt haven rigtig meget, og den nye havesofa er i den grad indviet. Vi har drukket te derude, spist is og generelt bare hygget i haven. Det føles bare ekstra skønt, når havedøren kan stå åben. Jeg har fået hængt to af mine solcellelanterner op ved hjælp af to gardinstangsholdere fra Ikea til 15 kr. pr. stk. Det var en nem og meget billig løsning.

Det ser så hyggeligt ud med de to hængende lanterner, når tusmørket falder på. Elsker der er lidt liv i haven, selvom mørket er faldet på. Udover de to lamper, har jeg fået klippet hindbærrene ned og fået gravet et par nye stiklinger op. Og så har jeg købt/fået to nye krukker i polyrattan. Begge er fra Jysk, den store købte jeg selv, mens jeg fik den lille af påskeharen (aka min mor). I begge krukker er der plantet nye hortensiaer – det er min favoritblomst i haven, og jeg kan ikke vente på at mine eksisterende planter får de smukke blomster. Begge blomster blev købt i Lidl, for de havde flotte blomster til kun 35 kr./stk.

En sartrosa hortensia
Den flotteste lilla hortensia

Piratfødselsdag

Oliver havde fødselsdag i slutningen af marts, men vi nåede først at holde hans fødselsdag for klassens drenge i april. Grundet min stress, orkede jeg ikke at have drengene herhjemme, og jeg besluttede at fødselsdagen (ligesom sidste år) skulle holdes i svømmehallen. I Søstrene Grene faldt jeg over tallerkner, kopper og kagepynt med pirattema, og det snuppede jeg. Og så fik drengene lige et par guldmønter hver, lige som ægte pirater 🙂

Svømmehalsfødselsdag i bedste piratstil
Den sorte glasur var lidt for flydende, men drengene var ligeglade 🙂

Ferie & påske

April måned bød jo også på nogle dejlige fridage i form af påsken, og dem udnyttede vi til fulde ved at rejse væk et par dage. Selvom drengene kan komme op at toppes lidt hver dag, var det skønt at være væk hjemmefra. Det var virkelig tiltrængt, og jeg kan kun anbefale at besøge Weissenhäuser Strand.
Resten af påsken blev brugt hjemme i vores dejlige hus. Selvom jeg indimellem drømmer om et større hus, større have og gerne med udsigt til både hav og natur, er jo egentlig ret så godt tilfreds med vores lille oase.

Håndbold

I april var begge drenge til stævne i Faxe. Mathias’ del af stævnet varede ‘kun’ et par timer lørdag eftermiddag. Derefter kunne vi køre til en anden hal og se Oliver spille hans sidste gruppespilskamp. “Desværre” vandt de den kamp, og det betød at de søndag morgen skulle spille mod deres eget hold. De var nemlig to hold afsted, og det var to jævnbyrdige hold. Mange af spillerne syntes, det var svært at skulle spille mod sine venner. De havde ikke lyst til at slå dem ud af stævnet, men samtidig ville de gerne selv gå videre. Sikke et dilemma, men trænerteamet var så gode til at snakke med drengene. Desværre tabte Olivers hold, og det havde han svært ved at kapere. Jeg kender ham jo, så jeg vidste sådan nogenlunde, hvordan jeg skulle hjælpe ham. Men det tog tid og var en sej kamp at få ham ned igen, men resten af dagen heppede og heppede han på sine venner på det andet hold.
Mens Oliver sov med sine venner på en skole til stævnet, havde Mathias og jeg en lille hytte på en nærliggende campingplads. Det var skønt med lidt alenetid, og det nød både Mathias og jeg.

Gåtur ved stranden med Mathias
Nysgerrige Mathias fandt en mariehøne med nogle gule pletter, som han siger er tis..?

Oliver læsning

Oliver har længe kæmpet med læsningen og stavningen, og han hadede det mere og mere. Da jeg følte, at skolen ikke rigtigt kunne hjælpe ham, tog jeg i december kontakt til en privatunderviser fra Alkalær. Det har været hårdt at skulle lave så mange lektier udover de almindelige lektier, men det har både været sved, tårer og ikke mindst pengene værd. Og tirsdag efter påske var hende til den afsluttende prøve, og han klarede det SÅ flot. Vi var alle meget stolte, ikke mindst Oliver som græd af glæde <3

Stolt 120ords-mester

I april fik vi langt om længe svar om, at Oliver er ordblind. Hans testresultat lå lige på grænsen mellem ordblind og fonologisk udfordret. I tirsdags begyndte han i skolens læsekompetencecenter 5 lektioner hver dag, og så 6. lektien i hans almindelige klasse. Heldigvis er de tre fra klassen på hans læsehold, så han er ikke alene om at være væk fra klassen. Vi har planer om at han samtidig skal igang med næste modul hos Alkalær, men vi må lige vurdere om han/vi kan overskue det i forhold til, hvad han kan kapere og mængden af lektier. Alt i alt er jeg mega stolt over hvor flot han har kæmpet for at overvinde hans udfordringer. Vi har stadig langt igen, men når jeg sammenligner med før jul, hvor jeg havde en dreng som hadede at læse og lave lektier. Og hver gang det skulle ske, skændtes vi. Nu er han glad for at læse og lave lektier, og det går næsten uden problemer.

Min seje dreng og det hemmelige alfabet

Hverdagshygge

Det er vigtigt for mig, at hverdagen ikke bare er en kedelig gentagelse af lektier, madlavning og putning. Indimellem tager vi ud og oplever noget. Det er ofte lidt spontant, når vi sådan kører ud i det blå. Hver anden onsdag har jeg kun én dreng hjemme, og det går på skift mellem drengene. I april havde jeg kun en enkel “alene-onsdag”, da vi blev nødt til at bytte lidt rundt grundet mit arbejde. Men den onsdag tog jeg på tur med Mathias. Han fik lov at bestemme, at vi tog ned til stranden i Frederikssund, hvor vi kunne se byggeriet af den nye bro. Jeg havde smurt nogle tortillas med smøreost og hamburgerryg, og så havde vi en cola med til deling. Så det var ret nemt og hurtigt at tage på sådan en lille udflugt. Vi gik rundt og så på broen. vandet og stenene. Og vi mindedes en lignende tur, hvor vi havde Nougatmed. (Nougat bor jo ikke længere hos os, men hos min ekskæreste i Jylland. Hun er MEGET savnet, især af Oliver)

Vores madpakke
Min Mathias <3

Stress

April har været en god måned i forhold til min stress. Ferien gjorde godt! Der er stor forskel på mine dage på arbejdet, fordi mine opgaver er meget adhoc baseret og afhænger af om min chef er der eller ej. Men jeg øver mig i at planlægge min tid, og i at undgå for mange forstyrrelser. Derudover var min kollega og jeg på kursus i Mindfuldness. Det var en stor øjenåbner, og det er noget jeg arbejder på at bruge i min hverdag. Jeg har også prøvet det med succes på Oliver, så det er et fokuspunkt i maj måned. Forhåbentlig har det en positiv indflydelse på os alle, og det kommer der helt sikkert et selvstændigt indlæg om.
Jeg mangler stadig overskud, men det hjælper lidt, at jeg er begyndt at kunne løbe lidt igen. Jeg har lidt sværere ved at have overblik, så jeg skriver rigtig meget ned, og min kalender på telefonen er vigtig at have opdateret. Derudover tager alting bare lidt længere tid, så som dette indlæg. Jeg har været i gang med det i 5-6 dage, men har ikke haft overskud og har ikke kunne holde fokus længe nok.

Jeg har været ret kreativ i april måned, og jeg har masser af indlæg i støbeskeen. Jeg håber, at jeg snart kan få skrevet nogle af dem, for jeg savner at dele mine kreative ideer. Jeg glæder mig især til at vise jer min nyeste kjole, den blev præcis som jeg havde håbet.

Følg mig på Pinterest, Facebook og Instagram