Hjemmelavede kort til mors dag

5. maj 2021 0 Af Kreative Pips

Mors dag er lige om hjørnet, og for mig er det altid svært at finde den rigtige gave til min dejlige mor. For min mor mangler ikke noget. Det ender derfor ofte i en hjemmelavet kurv med lækkerier eller et gavekort til brunch eller lignende, bare hende og jeg. I år trænger vi mere end nogensinde til alenetid, og samtidig trænger caféerne til nogle gæster. Derfor tror jeg at det bliver til et gavekort på noget mor/datter hygge. Min far plejer at være sød til at hygge med mine drenge imens 🙂 Men til gaven skal der selvfølgelig være et hjemmelavet kort med nogle kærlige ord. Gennem de sidste mange år har jeg lavet mange forskellige hjemmelavede kort til mors dag. De behøver ikke være komplicerede eller tage lang tid. Det kan faktisk gøres nemt og hurtigt, men stadig have stor effekt. Min mor plejer i hver tilfælde ALTID at blive glad for ting (og kort) jeg har lagt tid og energi i – og mon ikke din mor har det på samme måde?

Kortene kan laves i én eller flere farver, præcis som du ønsker det

Hjemmelavede kort med hjerter til mors dag

Et almindeligt kort har størrelsen A6, når det er foldet. Dvs. det er et A4, som er halveret, og siden foldet på midten. Det er den størrelse kort jeg ofte laver. De her kort er færdigkøbte kort i perlemorspap, og jeg tror de stammer fra da jeg lavede mine (vores) bryllupsinvitationer tilbage i 2010.

Jeg har skrevet MOR på kortet med en tynd sort Posca tusch (Reklamelink). Posca tusserne er lidt dyrere end mange andre tusser, men de er også bare holdbare og kan skrive på stort set alt. Derfor ønsker jeg mig flere tynde Posca tusser, så jeg kan tegne og skrive endnu mere på både sten og kort.

Teposestjernen er foldet i teposer fra jordbærte – vejledningen kan du finde i dette indlæg.

De små hjerter er udstanset i karton. Jeg tror nok min lille hjertestansejern er fra Søstrene Grene, men ellers har Rito (Reklamelink) et stort udvalg i stansejern. Min yngste har for længe siden hygget sig med at udstanse en masse hjerter, så jeg har en plastikbøtte fyldt med udstansede hjerter. Derfor var det nemt at finde hjerter i de ønskede farver.

De små hjerter er sat fast på kortet med små dobbeltklæbende puder, så kortene får lidt 3D effekt. 3D effekten kan blandt andet ses på kortet herunder:

Det her kort er 15×15 cm – MOR er skrevet med farvede tusser.

Ideer til gaver til mor

Det her pink kort har min mor tidligere fået. Jeg kan ikke lige huske hvornår 🙂 Men jeg har lavet en ca. 3,5 cm bred strimmel i mønstret papir/karton og sat på med dobbeltklæbende tape midt på kortet. Der er sat en teposeroset på (vejledning finder du her), og så er der pyntet med små metal-blomster.

Sidste år fik min mor en lækker hjemmelavet kurv bestående af både købte lækkerier samt en lækker syet mulepose til campingvognen. Hvis man hellere vil sy en gavekurv, kan du finde min DIY her.

De fleste kvinder vil formentlig også blive glade for plejeprodukter, hvor især Matas (Reklamelink) har et stort og bredt udvalg. Jeg er selv HELT vild med mærket Ecooking, så det ville jeg da blive glad for. Og så kan man jo evt. sy nogle genanvendelige vatrondeller og så lave en lille forkælelseskurv.

Jeg håber indlægget har givet lidt inspiration til at lave hjemmelavede kort til mors dag samt forkæle din mor – eller måske en god veninde som fortjener forkælelse og anerkendelse?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram