Spøgelseskager

Spøgelseskager

23. oktober 2021 0 Af Kreative Pips

Halloween nærmer sig med hastige skridt, og jeg har derfor været i min notesbog for at kigge mine mange ideer igennem. Jeg har længe haft en ide om spøgelser lavet i selvhærdende ler eller i fimo ler. Helt simpelt. Men min selvhærdende ler var blevet for tør og smuldrede bare. Og min hvide fimo ler var hårdere end hård. Mens min ide drillede mig, fik jeg i stedet ideen til lækre spøgelseskager. En kombination af romkugle, studenterbrød og træstamme – mine tre yndlingskager blandet i én kage og formet som et spøgelse.

Mine spøgelseskager

Mine spøgelseskager består af en sprød mørdejsbund stukket ud som en cirkel på ca. 5 cm. Opskriften på bunden finder du i mit indlæg om tærter for to.

Oven på bunden kommer du et tyndt lag hindbærmarmelade, præcis som man gør på studenterbrød. Jeg har næsten altid min hjemmelavede hindbærmarmelade på lager, så det er den jeg brugte.

Romkuglemassen formes som halvkugler og sættes ovenpå marmeladen.

Til sidst rulles marcipanen ud i passende cirkler. Jeg brugte ca. 35 gram marcipan pr. spøgelse. Marcipanen kommes oven på romkuglen og formes som spøgelser. Øjnene kan laves med en mad-tusch eller lidt smeltet chokolade. Mathias kan ikke lide marcipan, så han får en monsterkage i stedet for. Men jeg kunne også have kommet hvid glasur ud over hans kage – dét må jeg prøve næste gang.

Jeg serverer mine spøgelseskager til aftenens afsnit af Den store bagedyst, som vi trofast følger med i.

Jeg har brugt helt almindelig marcipan, som er lidt gullig i farven. Derfor dryssede jeg noget hvidt glimmer ud over, så de fik en mere rigtig farve.

Mens bundene var i ovnen, besluttede jeg at gøre et tredje og sidste forsøg på mit spøgelse i fimo ler. I min æske med fimo, fandt jeg nemlig en uåbnet pakke fimo kids i hvid med glimmer (Reklamelink). Den føltes blød, så jeg turde godt afprøve min ide. Jeg rullede hele pakken ud og formede det som et spøgelse oven på en kegle lavet af sølvpapir. Øjnene blev lavet med en tandstik og så kom den ellers i ovnen. Og nu har jeg det fineste spøgelse stående, så min ide lykkedes til sidst 🙂 Man kan sætte et elektrisk fyrfadslys indenunder og lade det lyse ud gennem øjnene.

Hvis du mangler lidt inspiration til underholdning til Halloween, kan du finde nogle af mine ideer i dette indlæg.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram